Kategorie

Masła i śmietanki do ciała (66)

Masła, balsamy, sorbety... (61)

Recenzje
Napisz recenzję tego produktu!
Polecamy
Informacje

NATURALNY OLEJ Z MIĄŻSZU KOKOSA BIO /Cocos nucefera Oil/ 150 ml

20,00 zł

Producent:Etja
Kod:Olej kokosowy
Wysyłka:24 godziny

Ilość:szt.

NATURALNY OLEJ Z MIĄŻSZU KOKOSA BIO /Cocos nucefera Oil/ 150 ml

DRZEWO KOKOSOWE (Cocos nucifera)

Nie wiadomo do końca skąd pochodzi drzewo kokosowe, lecz największym środowiskiem, w którym występuje jest południowo-wschodnia Azja oraz północno-zachodnia Ameryka Południowa. Gatunek z monotypowego rodzaju należący do rodziny arekowatych zwanych potocznie palmami posiada liście rodzaju jednoliściennego oraz owoce, które są jednonasiennym pestkowcem. Owoc składa się mezokarpu tworząc twarde brązowe włókna i zdrewniałego endokarpu tworząc pestkę zwaną orzechem kokosowym. Wewnątrz orzech jest wyścielony grubą warstwą stałego bielma, z którego uzyskiwany jest olej kokosowy. Owoc zawiera dużą ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, jest bogaty w witaminę C i E oraz żelazo. Aktualnie drzewo kokosowe jest najczęściej występującą palmą wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich.

NATURALNY OLEJ Z MIĄŻSZU KOKOSA BIO /Cocos nucefera Oil/

Jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia. Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy(ok. 50-57%), kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o pięknym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, przyjemny tropikalny zapach oraz staje się gładka i miękka. Jego właściwości nawilżające i natłuszczające nadają się idealnie do skóry suchej, pękającej, wrażliwej i dojrzałej. Poniżej 25 °C przybiera wygląd białego ściętego tłuszczu zwanego również masłem koksowym. W postaci płynnej ma kolor lekko złotawy.

Olej z Miąższu Kokosa BIO oferowany przez firme ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

SPOSÓB UŻYCIA


•bezpośrednio na skórę całego ciała włącznie z paznokciami


•idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych


•doskonale sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji włosów suchych, szorstkich i łamliwych


•Idelany do demakijażu


•masaż w własnym zakresie


•zabiegi w wyspecjalizowanym gabinecie masażu


•ma szerokie zastosowanie w kosmetyce


•może służyć jako dodatek do kremów, balsamów, oraz kremów po opalaniu


•naturalny kosmetyk o właściwościach leczniczych jest doskonały dla osób dbających o swoje piękno w domowym gabinecie kosmetycznym.


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać pudełko i przechowywać w chłodnym miejscu .

POCHODZENIE

Indonezja

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
 
Zamówienie telefoniczne/sms tel. 502 071 117
Klienci polecają również:
NATURALNY OLEJ ARGANOWY BIO /Argania spinosa Karnel Oil/ 50 ml
images/min/product_mid/1392808899_olej arganowy 50 ml etja.jpg NATURALNY OLEJ ARGANOWY BIO /Argania spinosa Karnel Oil/ 50 ml NATURALNY OLEJ ARGANOWY BIO /Argania spinosa Karnel Oil/ 50 ml DRZEWO ARGANOWE /Argania Spinosa/ Rośnie na ograniczonym południowo-wschodnim obszarze Maroka, gdzie jest unikalną rośliną dla swojego regionu. Gatunek drzewa z monotypowego rodzaju pochodzi z rodziny roślin sączyńcowatych należących do rzędu wrzosowców występujących na obszarach tropikalnych i subtropikalnych. Drzewo osiąga wysokość do 10 metrów, rodząc zielone owoce mające w środku orzechy. Nazywane jest drzewem życia, albowiem z orzechów dostarcza surowca w postaci oleju arganowego, który posiada właściwości lecznicze. NATURALNY OLEJ ARGANOWY BIO /Argania spinosa Karnel Oil/ 50 ml Zwany marokańskim złotem jest otrzymywany ze świeżych orzechów znajdujących się w owocach drzewa arganowego, który bez żadnej obróbki chemicznej jest na zimno tłoczony. Posiada lekko pomarańczowe zabarwienie o charakterystycznym lekko gorzkawo-orzechowym zapachu. Wykorzystywany jest w medycynie i kosmetyce naturalnej. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe około 80% głównie w linolowy (omega6) i oleinowy (omega9). Zawiera w sobie witaminę „E” zwaną witaminą piękna i młodości, której stężenie jest dwukrotnie większe niż w oliwie z oliwek. Posiada również wiele substancji czynnych, w których znajdują się grupy związków antykancerogennych takich jak: karoteny, polifenole o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwrodnikowym, tokofer, alkohole triterpenowe, tirukallol łagodzący objawy alergii, sterole regenerujące naskórek oraz butyrospermol pielęgnujący skórę przed i po opalaniu. PRZEZNACZENIE Olej arganowy przeznaczony jest dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej, trądzikowej oraz w przypadkach choroby skórnej. W delikatny sposób nawilża i ujędrnia skórę, działa przeciwzapalnie, poprawia jej elastyczność, wpływa rewitalizująco i kojąco na podrażnioną skórę,. Doskonały eliksir młodości do pielęgnacji twarzy oraz starzejącej się skóry, chroni przed przedwczesnym pojawianiem się zmarszczek opóźniając procesy starzenia. Znakomicie wpływa na odżywienie i wzmocnienie włosów przywracając im naturalny blask. Sprawdza się również w pielęgnacji paznokci, zwiększając ich twardość i piękny połysk. Olej Arganowy BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalany. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO SPOSÓB UŻYCIA •Stosowany w domowym zaciszu jest idealnym składnikiem do kuracji odmładzających cerę twarzy oraz olejem do zwykłego wcierania w skórę •masaż ujędrniający w własnym zakresie •Zabiegi wykonywane przez wyspecjalizowanych masażystów •Włosy - w tym przypadku należy niewielką ilość rozprowadzić na ręce i wmasować ją w skórę głowy oraz włosy. Na końcu przeczesać włosy grzebieniem i po upływie 15-45 minut zmyć szamponem. Powtarzając kilkukrotnie tą czynność, zauważalny jest spory rezultat. Włosy są mocniejsze, lśniące, chronione przed rozdwajaniem się końcówek oraz bardziej odporne na wysokie temperatury. •Pielęgnacja paznokci - Paznokcie najlepiej moczyć przez kilka minut w lekko rozgrzanym oleju lub wcierać bezpośrednio w płytkę paznokcia. Stosując kilka tygodni takie zabiegi, paznokcie stają się twardsze, mocniejsze, a także nabierają piękny połysk. •W kosmetyce ma bardzo szerokie zastosowanie jako dodatek do kremów, szamponów, odżywek, maseczek regenerujących oraz wielu innych produktów dbających o nasz wygląd. •Cellulit - Aplikując olej arganowy w miejscach, w którym dochodzi do nierównej i pofałdowanej skóry powoduje jej znaczą poprawę stanu. •Kąpiel - dodaj do wanny jedną łyżkę stołowa oleju (ok. 8-10 ml). Po skończeniu kąpieli mamy gładką i nawilżona skórę, która zazwyczaj staje się szorstka i wysuszona pod wpływem wody. •moczenie stóp •Używany systematycznie dzięki naturalnym właściwościom regeneracyjnym wpływa idealnie na rozstępy, blizny, stwardnienia, łuszczycę, trądzik oraz łojotokowe zapalenia skóry. HISTORIA Historia drzewa arganowego sięga czasów rdzennej ludności Barberów pochodzenia chamito-semickiego związanych z północną częścią Afryki i Sahary. Drzewo arganowe określane przez tubylców jako drzewo życia spełniało wielką role w egzystencji ludności jak i zwierząt zamieszkujących ciężki do przeżycia pustynny klimat. Jednak najcenniejszym bogactwem tego drzewa był pozyskiwany od wieków olej arganowy, który służył przede wszystkim jako pożywienie i naturalny kosmetyk do celów pielęgnacyjnych. CIEKAWOSTKA Ciekawostką odnośnie drzewa arganowego i uzyskiwanego z niego oleju jest fakt, że drzewa arganii żyją średnio 150-200 lat. Regionem, w którym możemy je spotkać jest tylko Maroko. Obszary, na których występują uprawy zostały wpisane na listę rezerwatów UNESCO. Na pierwsze zbiory trzeba czekać około pół wieku. Zgodnie z tradycją, tłoczeniem oleju arganowego zajmują się marokańskie kobiety. Pozyskiwanie oleju jest bardzo skomplikowane i czasochłonne. Na uzyskanie 1 litra oleju trzeba zużyć ok. 30 kilogramów owoców. PRZECHOWYWANIE Zawsze po każdym użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu. KRAJ POCHODZENIA Maroko Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości. 26,00 zł powiedz, 2289

NATURALNY OLEJ ARGANOWY BIO /Argania spinosa Karnel Oil/ 50 ml

26,00 zł

Balsam brzozowy z betuliną 300 ml
images/min/product_mid/1397134484_balsam brzozowy z betulina 300 ml.jpg Balsam brzozowy z betuliną 300 ml Balsam brzozowy z betuliną 300 ml Balsam brzozowy z betuliną powstał na bazie naturalnego oleju z pestek winogron, bogatego w flawonoidy i antyutleniacze, które wspomagają regenerację, a przede wszystkim znacznie opóźniają efekty starzenia się skóry. Balsam nie zawiera kompozycji zapachowych - jest hypoalergiczny, nadaje się do każdego rodzaju skóry, szczególnie wrażliwej i skłonnej do uczuleń. Główne substancje aktywne - betulina i kwas betulinowy, uzyskiwane z kory brzozy, łagodzą wszelkie podrażnienia i pobudzają komórki do odnowy. Ekstrakt z aloesu przywraca skórze właściwy poziom nawilżenia, natomiast dodatek witaminy E zabezpiecza ją przed negatywnym wpływem środowiska.   Pojemność: 300 ml. Termin ważności: 18 miesięcy od daty produkcji, 6 miesięcy od momentu otwarcia. Ingredients/INCI: Aqua, Vitis Vinifera Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbitan Stearate, Sucrose Cocoate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Betulin, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid, Lupeol, Oleanolic Acid, Betulinic Acid. Skład: woda, olej z pestek winogron, triglicerydy kwasu kaprylowego i kaprynowego, naturalny emulgator z oleju kokosowego, stearynian glicerolu, kwas stearynowy, alkohol cetylostearylowy, alkohol benzylowy, betulina, octan tokoferolu, ekstrakt z aloesu, guma ksantanowa, kwas dehydrooctowy, lupeol, kwas oleanolowy, kwas betulinowy.   35,65 zł koszyk,powiedz, 2389

Balsam brzozowy z betuliną 300 ml

35,65 zł

Arnikowe mleczko oczyszczające 150 ml
images/min/product_mid/1394034133_arnikowe mleczko do mycia twarzy.jpg Arnikowe mleczko oczyszczające 150 ml Arnikowe mleczko oczyszczające 150 ml Hypoalergiczne, delikatne mleczko oczyszczające, przeznaczone do każdego rodzaju cery, szczególnie wrażliwej, cienkiej i przesuszonej. Łagodnie usuwa wszelkie zanieczyszczenia i makijaż (również wodoodporny). Zawiera wyciągi z kwiatów arniki górskiej i kory brzozy białej o działaniu antyoksydacyjnym, wzmacniającym kruche naczynka i opóźniającym procesy starzenia. Połączenie składników nawilżających i regenerujących zapewnia skórze właściwą ochronę, dając jej uczucie świeżości i ukojenia. W składzie mleczka znajduje się także olej rycynowy o właściwościach wzmacniających brwi i rzęsy. Produkt bezzapachowy, o pH neutralnym dla skóry, nie zawiera detergentów. Przebadany dermatologicznie. Pojemność: 150 ml. Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji, 6 miesięcy od momentu otwarcia. Ingredients/INCI: Aqua, Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Glycerin, Sorbitan Stearate, Betulin, Arnica Montana Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Sucrose Cocoate, Cetearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid. Skład: woda, olej sojowy, olej rycynowy, gliceryna roślinna, stearynian sorbitanu, betulina, ektrakt z kwiatów arniki górskiej, octan tokoferolu (witamina E), D-panthenol (prowitamina B5), sucrose cocoate, alkohol cetylostearylowy, alkohol benzylowy, kwas dehydrooctowy. 18,13 zł koszyk,powiedz, 2297

Arnikowe mleczko oczyszczające 150 ml

18,13 zł

Mydełko regenerujące z granatem

10,00 zł

Naturalny olejek eteryczny - Cynamonowy

12,00 zł

OLEJEK ROZMARYNOWY /Rosmarinus Officinalis Oil/ 10 ml
images/min/product_mid/1384872381_olejek-rozmarynowy.jpg OLEJEK ROZMARYNOWY /Rosmarinus Officinalis Oil/ 10 ml OLEJEK ROZMARYNOWY /Rosmarinus Officinalis Oil/ 10 ml Naturalny olejek otrzymuje się z krzewu rozmarynu. Stymuluje umysł ułatwiając proces myślenia i koncentracji. Przy pielęgnacji skóry i włosów z powodzeniem wykorzystuje się jego właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Olejek pobudza krążenie, stymuluje pracę serca, reguluje ciśnienie krwi. Ma pozytywne działanie przy zaburzeniach menstruacyjnych, zmniejsza celluliti. Wzmacnia układ immunologiczny. Olejek rozmarynowy jest dobrym środkiem przeciwbólowym. Posiada właściwości rozgrzewające oraz regenerujące, dlatego stosuje się go przy bólach reumatycznych i masażach zmęczonych, sforsowanych mięśni. Jako silny antyseptyk stosuje się przy infekcjach dróg oddechowych, kaszlu, a szczególnie przy schorzeniach skóry. Wzmacnia system immunologiczny. Tonizuje i pobudza pracę serca, normuje ciśnienie krwi. DZIAŁANIE Antyseptyczne, bakteriobójcze, tonizujące, antyreumatyczne, antydepresyjne, rozgrzewające, łagodzi bóle głowy i zmęczenie. SPOSÓB UŻYCIA •kąpiel - aromatyczna kąpiel z użyciem olejku rozmarynowego rozjaśni umysł ułatwiając proces myślenia i koncentracji. Jago właściwości rozgrzewające dobrze wpływają na bóle reumatyczne i mięśni. •masaż - w połączeniu z naturalnym olejkiem bazowym pobudza układ krążenia, działa przeciwbólowo i antyreumatycznie, regeneruje zmęczone mięśnie •jako dodatek do naturalnych olejów bzowych, mocno ujędrnia skórę •inhalacja przy infekcjach górnych dróg oddechowych •kompres •moczenie stóp- na spuchnięte i obolałe nogi •parówka twarzy •naturalne aromatyzowanie powietrza •do pielęgnacji skóry głowy (silne właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne) •pobudza wzrost włosów, zapobiega ich wypadaniu NUTA Zapachowa środkowa ZAPACH Intensywny, odświeżający, kwiatowo-ziołowy KOLOR: jasnożółty DOBRA KOMPOZYCJA Z OLEJKIEM  Pomarańczowym, z drzewa herbacianego, miętowym, lawendowym, sosnowym. PRZECIWWSKAZANIA Właściwie olejek nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet nie rozcieńczony nie powoduje większych  podrażnień. Do użytku zewnętrznego. PRZECHOWYWANIE  Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci. KRAJ POCHODZENIA Francja. 8,00 zł koszyk,powiedz, 2124

OLEJEK ROZMARYNOWY /Rosmarinus Officinalis Oil/ 10 ml

8,00 zł

Zamów/Zapytaj
tel.: 502 071 117
@:  info@leyla.pl
GG: 44782349
Zaloguj się

e-mail:

Hasło:

Szukaj

Wpisz szukany produkt


Wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk
...jest pusty

Zobacz
Producent

Inne produkty

Przechowalnia

Ilość produktów w przechowalni: 0

Zobacz

Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera, a będziesz informowany o aktualnych nowościach i promocjach


Powiadomienia

NATURALNY OLEJ Z MIĄŻSZU KOKOSA BIO /Cocos nucefera Oil/ 150 ml

Bestsellery
Producenci