Mydlarnia Leyla.pl

0,00 zł
Strona głównaOlejki do kąpieli i masażuOleje czyste,zimnotłoczone, bazowe i nośnikoweNaturalny Olej ze słodkich migdałów 100 % natural, 50 ml

Naturalny Olej ze słodkich migdałów 100 % natural, 50 ml

8,00 zł

Producent: Etja
Kod: Olej ze słodkich migdałów
Wysyłka:24 godziny
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  50 ml

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. 

SPOSÓB UŻYCIA - OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.

  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.

  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

Olej nośnikowy jest naturalnym produktemWpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołaćniewielkie różnice w kolorzezapachu i gęstości.

POCHODZENIE 

Włochy

Poj. - 50 ml

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
  • OLEJ Z ORZECHA LASKOWEGO /Corylus Avellana Seed Oil/ 50 ml

    OLEJ Z ORZECHA LASKOWEGO /Corylus Avellana Seed Oil/ 50 ml

    12,00 zł

  • Olejek eteryczny - NA DOBRY SEN

    Olejek eteryczny - NA DOBRY SEN

    16,00 zł

  • Sól morska do kąpieli stóp, na wagę - Aloe Vera & Mint

    Sól morska do kąpieli stóp, na wagę - Aloe Vera & Mint

    3,80 zł

  • Masło do ciała z drobinkami 24-karatowego złota na wagę

    Masło do ciała z drobinkami 24-karatowego złota na wagę

    13,00 zł

  • Balsam do ciała z masłem Shea na wagę - Habibi

    Balsam do ciała z masłem Shea na wagę - Habibi

    13,00 zł

  • Mydło glicerynowe z loofą - Arbuz

    Mydło glicerynowe z loofą - Arbuz

    12,90 zł

Akceptuję

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.