• Naturalny olej z wiesiołka Bio organic /Oenothera Biennis Seed Oil/ 50 ml

20.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty - płatmość przy odbiorze 0
Orlen Paczka 10
DPD - dostawa do punktów Pickup 12
Paczkomaty InPost 13
Poczta Polska 16
Kurier 16
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier pobranie 25
Dostępność Mało

Naturalny olej z wiesiołka Bio organic /Oenothera Biennis Seed Oil/ 50 ml

Wiesiołek (Oenothera)

Roślina z rodziny wiesiołkowatych z rzędu miratowców. Należy do niego ok. 120 gatunków w Ameryce Południowej, Ameryce Północnej oraz w krajach Euroazjatyckich. W Polsce występuje ok 30 gatunków, przy czym najbardziej znanym gatunkiem jest wiesiołek dwuletni. Owłosiona łodyga rośliny z kwiatami koloru żółtego osiąga wysokość maksymalnie do 150 centymetrów. Roślina kwitnie od czerwca do sierpnia.

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z ekologicznych nasion wiesiołka. Zawiera znaczne ilości kwasu gamma linolenowego (GLA), kwas omega-6 oraz witaminę E. Reguluje wilgotność skóry, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych. Łagodzi swędzenia, chroni przed wolnymi rodnikami oraz uelastycznia skórę. Polecany szczególnie dla osób z trądzikiem, egzemą, wypryskami skórnymi. Olej z wiesiołka wpływa na lepszą kondycję włosów. Wzmacnia obecne cebulki włosowe oraz pobudza proces powstawania nowych. Zapobiega łysieniu. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

Olej z wiesiołka BIO jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno z surowców ekologicznych. Posiada certyfikat ekologiczny, rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA

  • można stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozcierać opuszkami palców w oczyszczoną skórę twarzy.
  • masaż - ciało i twarz 
  • leczniczo-ujędrniająca kąpiel. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlewać ok. 10 ml oleju (łyżka stołowa)
  • bezpośrednie stosowanie na włosy lub jako dodatek do odżywek do włosów
  • dodatek do kremów jako substancja aktywna, działanie przeciwzmarszczkowe

Przechowywanie:

Zawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą nasadką ochronną oraz starać się przechowywać olej w chłodnym i ciemnym miejscu.

Pochodzenie:

Polska 

Olej kosmetyczny Etja jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie