• Olej ze słodkich migdałów /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/ 50 ml

12.50
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty - płatmość przy odbiorze 0
Orlen Paczka 10
DPD - dostawa do punktów Pickup 12
Paczkomaty InPost 13
Poczta Polska 16
Kurier 16
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier pobranie 25
Dostępność Mało

Olej ze słodkich migdałów /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/ 50 ml

Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Delikatna formuła o szybkim wchłanianiu. Zwiększa elastyczność, wygładza i regeneruję skórę. 
Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi częściowej rafinacji. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy. Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie.

Sposób użycia:
w czystej postaci bezpośrednio na skórę polecany do demakijażu idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych dodatek do kremów, balsamów, mleczek  naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą produkcja mydła. Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni skórę Olej ze słodkich migdałów firmy ETJA jest w 100% naturalny

Przechowywanie:

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

Pochodzenie:

Włochy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości. Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie