• Olej Neem z miodoli indyjskiej / Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/ 50 ml

Brak towaru
13.50
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty - płatmość przy odbiorze 0
Orlen Paczka 10
DPD - dostawa do punktów Pickup 12
Paczkomaty InPost 13
Poczta Polska 16
Kurier 16
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier pobranie 25
Dostępność Brak towaru

Olej Neem z miodli indyjskiej / Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/ 50 ml

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Doskonały jest na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.

UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży.

W temperaturze poniżej 23oC zastyga.

Sposób użycia:

 Mieszać z innym olejem nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,

• Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy, potem zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.

• W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem

• stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,

• silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę stóp,

• mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruje drobne skaleczenia i rany,  

• stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

Pochodzenie:

Indie

Olej nośnikowy jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Olej Neem z miodli indyjskiej oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny !

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie