DARMOWA DOSTAWA DO DPD PICKUP OD 99 ZŁ
Brak towaru

Etja Olej Rycynowy Bio Organic /Ricinus Communis Seed Oil/ 50 ml

11.00
22/100 ml
szt.
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
11
  • Odbiór osobisty - płatmość przy odbiorze 0
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD - dostawa do punktów Pickup 11
  • Orlen Paczka 11
  • DPD Pickup Pobranie - dostawa do punktow Pickup 15
  • Paczkomaty InPost 16
  • Kurier 16
  • Kurier pobranie 18
  • Paczkomat InPost Pobranie 20

Gatunek rośliny tropikalnej należący do rodziny wilczomleczowatych. Prawdopodobnie pochodzi z północno-wschodniej Afryki i Bliskiego Wschodu. Rozpowszechniona jako roślina uprawna na całym świecie. Owoce przybierają kształt trójkomorowej kolczastej torebki. W każdej komorze znajduję się nasiona z których uzyskuję się olej rycynowy. 

Naturalny olej rycynowy bio /ricinus communis seed oil/ : 100% naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest głównie bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego stosowany jest jako główny surowiec przy produkcji pomadek i błyszczyków. Posiada dodatkowo zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Odbudowuje strukturę włosa, zapobiega ich wypadaniu, rozdwajaniu oraz wysuszeniu. Przywraca im niezwykłą gęstość i naturalny blask. Okłady z oleju rycynowego są najczęściej polecanym środkiem na łupież. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

Olej Rycynowy BIO firmy ETJA jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno z surowców ekologicznych. Posiada certyfikat ekologiczny, rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

Przechowywanie:

Zawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą nasadką ochronną oraz starać się przechowywać olej w chłodnym i ciemnym miejscu.

Pochodzenie:

Państwa Azji

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Parametry:
  • stosować w rozcieńczeniu z innym olejem do pielęgnacji skóry 
  • kąpiel - dodać w rozcieńczeniu z innym olejem np. ze słodkich migdałów do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody. Czas kąpieli 10-15 minut 
  • w połączeniu z olejem z miąższu kokosa, masłem shea bio, masłem mango, masłem kakaowym stanowi dodatek nabłyszczający przy produkcji domowych balsamów do ust
  • włosy- wcierać olej w wilgotne włosy i następnie spłukiwać szamponem. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając ich strukturę. Doskonały w walce z łupieżem suchym.
  • emulsja do skóry, kolan, łokci, pięt i dłoni kiedy z wiekiem robi się bardzo szorstka
  • idealny do pielęgnacji rzęs i brwi
  • intensywna odżywka do paznokci - wcierać bezpośrednio w płytkę paznokcia lub stosować kąpiele (do ciepłej wody, wlej ok 10 ml i mocz dłonie przez kilka minut. 

Składniki/Ingredients INCI:

Ricinus  Communis Seed Oil

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: